RoM bot

Runes of Magic/Radiant Arcana (http://www.runesofmagic.com)
Locked
Message
Author
maurice
Posts: 21
Joined: Fri May 08, 2009 2:39 pm

Re: RoM bot

#1721 Post by maurice » Sun Aug 30, 2009 2:40 am

rogue / scout
Windows Vista 64 ultimate
I use the settings.xml

It happens on every open combat mob, ie if a mob come as an add, there is no problem.

When I launch the bot, it launch all "buff" skills, and then got stuck without any reason.


I used the old version of this bit, and did not get this kind of moves.
I checked my profile, update from SVN, and then got this issue.

Dont hesitate if you need more information.

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1722 Post by d003232 » Sun Aug 30, 2009 2:54 am

maurice wrote:rogue / scout
Windows Vista 64 ultimate
I use the settings.xml

It happens on every open combat mob, ie if a mob come as an add, there is no problem.

When I launch the bot, it launch all "buff" skills, and then got stuck without any reason.
And I don't understand what you mean with that. Could you explain or post a screenshot?

maurice wrote:I used the old version of this bit, and did not get this kind of moves.
I checked my profile, update from SVN, and then got this issue.

Dont hesitate if you need more information.
Pls post the MM windows content from the start of the bot AND from the part from the fight. And your profile.

Instead of walking to the mob, you could also use the pull function. More informations about that see here. But I also want to clarify that error you describe.
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

maurice
Posts: 21
Joined: Fri May 08, 2009 2:39 pm

Re: RoM bot

#1723 Post by maurice » Sun Aug 30, 2009 3:17 am

d003232 wrote:And I don't understand what you mean with that. Could you explain or post a screenshot?
d003232 wrote:Pls post the MM windows content from the start of the bot AND from the part from the fight. And your profile.

Instead of walking to the mob, you could also use the pull function. More informations about that see here. But I also want to clarify that error you describe.
For the beginning of the fight
Image

For the "walk away" issue, I just removed the skilll premeditation and now it works fine ?!? anyway, this skill is useless for botting

My profile:

Code: Select all

<profile>
	<options>
		<!-- Try the bot with a new char mage or priest         -->
		<!-- At the pioneer village. Use demo.xml waypoint file -->
		<option name="HP_LOW"        value="85" />
		<option name="MP_LOW_POTION" value="50" />
		<option name="HP_LOW_POTION" value="70" />
		<option name="POTION_COOLDOWN"    value="15" />

		<!-- Combat options -->
		<option name="COMBAT_TYPE"        value="" />	<!-- leave empty or choose ranged/melee if not using class default -->
		<option name="COMBAT_RANGED_PULL" value="false" /> <!-- only important for melees -->
		<option name="COMBAT_DISTANCE"    value="200" />
		<option name="MAX_FIGHT_TIME"     value="15" />	<!-- Max time without damage before break -->
		<option name="DOT_PERCENT"        value="20" />
		<option name="ANTI_KS"            value="true" />

		<!-- Waypoint and movement settings -->
		<option name="WAYPOINTS"          value="Woot" />
		<option name="RETURNPATH"         value="Woot" />
		<option name="PATH_TYPE"		value="waypoints" />	<!-- waypoints | wander -->
		<option name="WANDER_RADIUS"		value="500" />
		<option name="WAYPOINT_DEVIATION"	value="1" />
		<option name="QUICK_TURN" 		value="false" />

		<!-- Attack monsters 3 levels above or 10 below your level -->
		<option name="TARGET_LEVELDIF_ABOVE" value="3" />
		<option name="TARGET_LEVELDIF_BELOW" value="10" />
		
		<!-- Loot settings -->
		<option name="LOOT"               value="true" />
		<option name="LOOT_IN_COMBAT"     value="true" />
		<option name="LOOT_DISTANCE"      value="100" />
		<option name="LOOT_PAUSE_AFTER"   value="0" />		<!-- probability in % for a short rest -->

		<!-- Rest if HP or Mana is below that level -->
		<option name="HP_REST" value="15" />
		<option name="MP_REST" value="15" />

		<!-- Log out and resurrect settings -->
		<option name="LOGOUT_TIME" value="0" />			<!-- in minutes, 0 = timer disabled -->
		<option name="LOGOUT_SHUTDOWN" value="false" />
		<option name="LOGOUT_WHEN_STUCK" value="true" />
		<option name="RES_AUTOMATIC_AFTER_DEATH" value="true" />
	</options>

	<friends>
		<!-- names of friends we help fighting or enemys we don't want to attack -->
		<friend name="MyOtherCharacter1" />
		<friend name="MyOtherCharacter2" />
		<friend name="Elite_Mob_Name1" />
		<friend name="Elite_Mob_Name2" />
	</friends>

	<hotkeys>
		<hotkey name="HP_POTION"    key="VK_0" />
		<hotkey name="ATTACK"       key="VK_1" />
		<hotkey name="RES_MACRO"    key="VK_F7" />
		<hotkey name="LOGOUT_MACRO" key="VK_F6" />
	</hotkeys>

	<!-- define your skills depending from your actual primary class -->
	<!-- see the example for a priest/mage respectively mage/priest  -->
	<!-- delete skills you don't have or don't want to use.          -->
	<!-- For more skills to use see /database/skills.xml             -->
	<!-- demo skills for LvL 1 character for all classes             -->
	<skills_priest>
	</skills_priest>

	<skills_warrior>
	</skills_warrior>

	<skills_scout> 
	</skills_scout>

	<skills_rogue> 
		<skill name="ROGUE_SHADOWSTAB" 				hotkey="VK_2" priority="100" />
		<skill name="ROGUE_LOW_BLOW" 				hotkey="VK_3" priority="90" />	
		<skill name="ROGUE_WOUND_ATTACK" 			hotkey="VK_4" priority="80" />
		<skill name="SCOUT_THROAT_ATTACK" 			hotkey="VK_5" priority="70" />
		<skill name="SCOUT_JOINT_BLOW" 				hotkey="VK_6" priority="70" />
		<skill name="ROGUE_SHADOW_STEP" 			hotkey="VK_MINUS" priority="40" />
		<skill name="ROGUE_ASSASSINS_RAGE" 			hotkey="VK_F1" priority="20" />
		<skill name="ROGUE_PREMEDITATION" 			hotkey="VK_F2" priority="20" />
		<skill name="ROGUE_COMBAT_MASTER" 			hotkey="VK_F3" priority="20" />
		<skill name="SCOUT_WRIST_ATTACK" 			hotkey="VK_F4" priority="70" />
		<skill name="ROGUE_ENERGY_THIEF" 			hotkey="VK_F5" priority="70" />
		<skill name="ROGUE_INFORMER" 				hotkey="VK_F8" priority="20" />
	</skills_rogue>

	<skills_mage>
	</skills_mage>

	<skills_knight>
	</skills_knight>

	<skills_runedancer>
	</skills_runedancer>

	<skills_druid>
	</skills_druid>

	<onLoad>
		-- Additional Lua code to execute after loading the profile
		-- and before the bot starts. e.g. You could overwrite profile settings here
		-- like: settings.profile.options.HP_LOW = 80;
	</onLoad>

	<onDeath>
		-- Additional Lua code to execute on death
		keyboardPress(key.VK_F7);
	</onDeath>

	<onLeaveCombat>
		-- Additional Lua code to execute after killing an enemy
	</onLeaveCombat>

	<onSkillCast>
		-- Additional Lua code to execute when casting a skill
		-- Note: arg1 contains the skill being used.
		-- i.e. arg1.Name will be the name of the skill being cast.
	</onSkillCast>
</profile>

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1724 Post by d003232 » Sun Aug 30, 2009 7:28 am

maurice wrote:For the "walk away" issue, I just removed the skilll premeditation and now it works fine ?!? anyway, this skill is useless for botting
Ok. That means the issue is solved? I will try to look what's the issue with 'premeditation'. Normaly as melee, the walk to the mob is caused by pressing the 'general attack key'.

The 'unstick' message is caused by the casting of all the buffs at the beginning. That will result in a timeout for the unstick counter. Annoying and not so important.
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

maurice
Posts: 21
Joined: Fri May 08, 2009 2:39 pm

Re: RoM bot

#1725 Post by maurice » Sun Aug 30, 2009 9:47 am

d003232 wrote:Ok. That means the issue is solved? I will try to look what's the issue with 'premeditation'. Normaly as melee, the walk to the mob is caused by pressing the 'general attack key'.

The 'unstick' message is caused by the casting of all the buffs at the beginning. That will result in a timeout for the unstick counter. Annoying and not so important.
Yes it is, just removed premeditation from skill list.

Ok, so at each beginning, it use 1 stuk :p

Thanks for your help mate

User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 5307
Joined: Sat Jan 05, 2008 4:21 pm

Re: RoM bot

#1726 Post by Administrator » Sun Aug 30, 2009 4:07 pm

d003232 wrote: The 'unstick' message is caused by the casting of all the buffs at the beginning. That will result in a timeout for the unstick counter. Annoying and not so important.
Actually, I think if each skill use reset the stick-check timer, that should be OK.

KindaNoob
Posts: 20
Joined: Wed Jul 01, 2009 10:01 am

Re: RoM bot

#1727 Post by KindaNoob » Sun Aug 30, 2009 7:19 pm

hey I used your bot alredy when it was very young and so on.

So back than I had no problems but know each time i want to make a path or something else he says:RoM window not found! RoM has to be running first!

But RoM is running ^^

So please help me !

Sry for the bad english: i'm german

User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 5307
Joined: Sat Jan 05, 2008 4:21 pm

Re: RoM bot

#1728 Post by Administrator » Sun Aug 30, 2009 10:29 pm

KindaNoob wrote:hey I used your bot alredy when it was very young and so on.

So back than I had no problems but know each time i want to make a path or something else he says:RoM window not found! RoM has to be running first!

But RoM is running ^^

So please help me !

Sry for the bad english: i'm german
download and update.

KindaNoob
Posts: 20
Joined: Wed Jul 01, 2009 10:01 am

Re: RoM bot

#1729 Post by KindaNoob » Mon Aug 31, 2009 4:52 am

thank you very mutch =)

daniliver
Posts: 3
Joined: Wed Jul 01, 2009 11:51 am

Re: RoM bot

#1730 Post by daniliver » Thu Sep 03, 2009 1:55 pm

Hi there,

I wonder if you can put a zip with the latest micromacro with its rom folder ,because i can´t make it work with the last version of the game.

Thank you.

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1731 Post by d003232 » Thu Sep 03, 2009 2:06 pm

daniliver wrote:Hi there,

I wonder if you can put a zip with the latest micromacro with its rom folder ,because i can´t make it work with the last version of the game.
You can download theRoM bot here and MM here.

And please. Be a little more specific. "i can´t make it work" is not really helpfull ... if you want to get help.
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

runedancer
Posts: 11
Joined: Tue Jul 07, 2009 3:09 pm

Re: RoM bot

#1732 Post by runedancer » Sat Sep 05, 2009 3:14 pm

hey,

i'm having small problem, which i'd like to fix but just don't know how.

settings about drinking potions, when HP drops below set % isn't working for me, or I don't know how to set it up.

1. where exactly do I have to change the name of the potion? are there more places or just the profile file from character?

2. what other settings needed to be set?

same goes for mana potion...

thanks for help

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1733 Post by d003232 » Sat Sep 05, 2009 3:28 pm

runedancer wrote:settings about drinking potions, when HP drops below set % isn't working for me, or I don't know how to set it up.
1. where exactly do I have to change the name of the potion? are there more places or just the profile file from character?
2. what other settings needed to be set?
same goes for mana potion...
thanks for help
atm, you have only to set in your profile:

Code: Select all

        <option name="HP_LOW_POTION" value="30" />
        <option name="MP_LOW_POTION" value="50" />
values in % at which the bot takes a potion.

And also in the profile the hotkeys of your actionbar, at which you have placed your potions

Code: Select all

        <hotkey name="HP_POTION"	key="VK_H" />
        <hotkey name="MP_POTION"	key="VK_G" />
After doing that, you will see in the MM windows, if the bot press the hotkey, to comsume a potion at the given hp/mp level.
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

Monday
Posts: 7
Joined: Sat Sep 05, 2009 10:31 am

Re: RoM bot

#1734 Post by Monday » Sat Sep 05, 2009 8:43 pm

hello i got a problem when i start bot i get thsi message :
"Due to technical reason,we dont support modifiers like CTR/ALT/SHIFT for hotkeys at the moment.Please change your hotkey CTRL-TABULACION for ´TARGET_FRIEND´
you cant use the player:target_npc<> funtion until changed!"

User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 5307
Joined: Sat Jan 05, 2008 4:21 pm

Re: RoM bot

#1735 Post by Administrator » Sat Sep 05, 2009 8:53 pm

Monday wrote:hello i got a problem when i start bot i get thsi message :
"Due to technical reason,we dont support modifiers like CTR/ALT/SHIFT for hotkeys at the moment.Please change your hotkey CTRL-TABULACION for ´TARGET_FRIEND´
you cant use the player:target_npc<> funtion until changed!"
It's a warning. TARGET_FRIEND is hotkeyed to CTRL-TAB for you, so unless you change it to just a single hotkey (instead of using the CTRL modifier), then you can't use target_npc().

shoopwoop
Posts: 8
Joined: Sun Sep 06, 2009 1:28 am

Re: RoM bot

#1736 Post by shoopwoop » Sun Sep 06, 2009 1:32 am

I got a problem with ignoring mobs by setting them as <friend> in the profile file. The Name contains an "ü", which is the problem i think. I tried to set ü = /195/188, but that didn't work. Any further ideas?

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1737 Post by d003232 » Sun Sep 06, 2009 2:20 am

shoopwoop wrote:I got a problem with ignoring mobs by setting them as <friend> in the profile file. The Name contains an "ü", which is the problem i think. I tried to set ü = /195/188, but that didn't work. Any further ideas?
Don't use UTF-8 Codes. You have to use ASCII codes. Look at that ASCII table.

ü = \129

EDIT: has to be a BACKSLASH, not a SLASH
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

shoopwoop
Posts: 8
Joined: Sun Sep 06, 2009 1:28 am

Re: RoM bot

#1738 Post by shoopwoop » Sun Sep 06, 2009 3:12 am

so:
"Hühnchen"

would be:

"H/129hnchen"

?
Doesn't seem to work. :/

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1739 Post by d003232 » Sun Sep 06, 2009 4:45 am

shoopwoop wrote:"H/129hnchen"
?
Doesn't seem to work. :/
Yes it doesn't work. It seems to be an isue with

Code: Select all

v:getAttribute("name");
. That seems not to recognize the '\129'. Perhaps Admin has an idea?
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

d003232
Posts: 1252
Joined: Wed Jun 03, 2009 4:27 pm

Re: RoM bot

#1740 Post by d003232 » Sun Sep 06, 2009 5:13 am

There's a new SVN version 214 with a fix to recognize speacial ASCII characters, given as '\129, \132 ...'. It is now also possible to give only a part of the name in the friends options:

Code: Select all

    <friends>
        <friend name="K\132fer" />
    </friends>
will not target 'Käfer', 'Kuhkäfer'.

Possible special characters within mob names are:

Code: Select all

			name = string.gsub (name, "\\132", string.char(132));	-- ä
			name = string.gsub (name, "\\142", string.char(142));	-- Ä
			name = string.gsub (name, "\\148", string.char(148));	-- ö
			name = string.gsub (name, "\\153", string.char(153));	-- Ö
			name = string.gsub (name, "\\129", string.char(129));	-- ü
			name = string.gsub (name, "\\154", string.char(154));	-- Ü
			name = string.gsub (name, "\\225", string.char(225));	-- ß
Special player names will not be replaced!
The RoM Bot Online Wiki needs your help!

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests