Automatically created waypointfiles

Additional botting resources. Addons may be either for the game itself or for the RoM bot.
Forum rules
Only post additional bot resources here. Please do not ask unrelated questions.
Message
Author
Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#21 Post by Alleexx » Sat Feb 11, 2012 7:04 pm

Node scanner seems to work good but now I wonder if I can make the bot only gather a specific herb/ore/wood? So if I'm in Silverspring I want to gather bitterleaf but not beetroot etc.

Also is it possible to sort the node list so that when I start gathering it won't run across whole zone but instead gather the nearest mat?

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#22 Post by Alleexx » Sun Feb 12, 2012 6:09 am

Hmm... It seems that every time you save new nodes it overwrites the old ones. Also the name of some zones is incorrect.

User avatar
MiesterMan
Posts: 543
Joined: Tue Jul 06, 2010 9:15 pm
Location: Between the Second and Third Circles of Hell

Re: Automatically created waypointfiles

#23 Post by MiesterMan » Mon Feb 13, 2012 2:21 am

So it's not properly recording additional nodes?

The names are based on what the game calls the zone. The english adjusted names (i.e. Howling Mountains) are there for our convinience/confusuion.

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#24 Post by Alleexx » Mon Feb 13, 2012 1:33 pm

It is recording as it should but when it comes to save the nodes to the file using num 3 it sometimes deletes all existing nodes and replace them with the new ones.

Tamyra
Posts: 133
Joined: Tue Feb 01, 2011 6:09 pm

Re: Automatically created waypointfiles

#25 Post by Tamyra » Thu Feb 16, 2012 1:08 am

I'm sorry if I come off sounding like a noob, but I'm testing something and I cannot figure out how to get the bot to recognize it has changed location after this bit of code:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><waypoints type="TRAVEL">
   <!-- #  1 --><waypoint x="31953" z="3272" y="22">      player:target_NPC("Gamunhan");
      AcceptQuestByName("getting to know yourself")
      player:target_NPC("Gamunhan");
      CompleteQuestByName()
   </waypoint>
   <!-- #  2 --><waypoint x="31987" z="3368" y="6">   </waypoint>
   <!-- # 3 --><waypoint x="32061" z="3391" y="5">   </waypoint>
   <!-- # 4 --><waypoint x="32212" z="3354" y="28">   </waypoint>
   <!-- # 5 --><waypoint x="32288" z="3346" y="28">      player:target_NPC("Daily Quest Manager");
      AcceptQuestByName()
      player:target_NPC("Daily Quest Manager");
      CompleteQuestByName() 
      RoMScript('CastSpellByName("Transport: Heffner Camp")')
	player:rest(60);
</waypoint>
	<!-- # 6 --><waypoint x="-6326" z="-3905" y="161">   </waypoint>
It starts running into the fence there instead of to waypoint 6. As for the 1 min rest time, that's the only way I could get the bot to pause long enough to cast the transport skill...(it kept looping back to "Gamunhan"), and let the load screen finish loading, and manually open the lvl 2 bag to get the mount it'll be riding to the final location. When it is fine tuned that 60 sec wait will be gone.

User avatar
lisa
Posts: 8332
Joined: Tue Nov 09, 2010 11:46 pm
Location: Australia

Re: Automatically created waypointfiles

#26 Post by lisa » Thu Feb 16, 2012 2:21 am

change

Code: Select all

player:rest(60);
to

Code: Select all

waitForLoadingScreen()
Remember no matter you do in life to always have a little fun while you are at it ;)

wiki here http://www.solarstrike.net/wiki/index.php?title=Manual

Tamyra
Posts: 133
Joined: Tue Feb 01, 2011 6:09 pm

Re: Automatically created waypointfiles

#27 Post by Tamyra » Thu Feb 16, 2012 11:48 am

Okay, but how does the bot know that I have moved from Elven Island to Heffner Camp?

Edit: nvm, tried that and it fixed the problem....thanks!!

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#28 Post by Alleexx » Fri Feb 17, 2012 6:26 am

MiesterMan wrote:So it's not properly recording additional nodes?

The names are based on what the game calls the zone. The english adjusted names (i.e. Howling Mountains) are there for our convinience/confusuion.
Ok it seems it only fails when using NUM 3. With NUM 9 it seems to add additional nodes without problems

rascal
Posts: 17
Joined: Mon Feb 13, 2012 4:02 pm

Re: Automatically created waypointfiles

#29 Post by rascal » Sat Feb 18, 2012 8:51 am

Back in the day when i glided they had a program that wrote way points on a map. No walking or anything needed just open the map dragged your mouse around where you wanted to walk and it shot the X,Y to a waypoint file. Great for travel more then setting up profiles. Just drag your mouse up a road to town and it would get you to and from much easier. Just throwing that out there :)

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#30 Post by Alleexx » Sat Feb 18, 2012 10:07 am

Really?
Does it still exist?

User avatar
lisa
Posts: 8332
Joined: Tue Nov 09, 2010 11:46 pm
Location: Australia

Re: Automatically created waypointfiles

#31 Post by lisa » Sat Feb 18, 2012 10:26 am

That was with World of Warcraft and pretty blizz was able to stop the bots from working, eventually lol
Remember no matter you do in life to always have a little fun while you are at it ;)

wiki here http://www.solarstrike.net/wiki/index.php?title=Manual

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#32 Post by Alleexx » Sat Feb 18, 2012 1:03 pm

Ah... We're lucky Frogster/Runewaker isn't as smart as Blizzard :P

User avatar
lisa
Posts: 8332
Joined: Tue Nov 09, 2010 11:46 pm
Location: Australia

Re: Automatically created waypointfiles

#33 Post by lisa » Sat Feb 18, 2012 8:57 pm

it all comes down to how much money you want to spend on keeping bot users out of a game, blizzard is huge and gets a lot more money then frogster
Remember no matter you do in life to always have a little fun while you are at it ;)

wiki here http://www.solarstrike.net/wiki/index.php?title=Manual

trias
Posts: 13
Joined: Sun Jan 15, 2012 6:21 am

Re: Automatically created waypointfiles

#34 Post by trias » Tue Feb 28, 2012 3:27 am

MiesterMan, is it possible to change (reduce) distance of recorded nodes from character and add normal waypoint between harvestpoints?
E.g. if there isn't nodes in distance of 50 from character then it will add normal waypoint in character position.

Thanks.
-Keep up good work, I wouldn't be playing RoM if there is no Rom Bot-

dx876234
Posts: 188
Joined: Sat Jul 24, 2010 6:13 am

Re: Automatically created waypointfiles

#35 Post by dx876234 » Tue Feb 28, 2012 7:52 am

Just input from the side...

Some time ago I wrote a userfunction that when enabled it would read in the data from ygather and insert them dynamically into the given waypointfile, filtered by a given radius.

I.E I made a harvest waypoint, started running it and in second run all harvest points within the given radius was included.

Is this something like what your looking for?

regard
DX

trias
Posts: 13
Joined: Sun Jan 15, 2012 6:21 am

Re: Automatically created waypointfiles

#36 Post by trias » Tue Feb 28, 2012 8:53 am

dx876234 wrote:Just input from the side...

Some time ago I wrote a userfunction that when enabled it would read in the data from ygather and insert them dynamically into the given waypointfile, filtered by a given radius.

I.E I made a harvest waypoint, started running it and in second run all harvest points within the given radius was included.

Is this something like what your looking for?

regard
DX
Well that sounds good! Could you link it here or pm it to me please, I really want to test it out.
-Keep up good work, I wouldn't be playing RoM if there is no Rom Bot-

Alleexx
Posts: 120
Joined: Sun May 15, 2011 4:28 am
Location: Sweden

Re: Automatically created waypointfiles

#37 Post by Alleexx » Tue Feb 28, 2012 2:31 pm

I think a lot of people would find that useful

AngelDrago
Posts: 133
Joined: Fri May 06, 2011 10:39 am

Re: Automatically created waypointfiles

#38 Post by AngelDrago » Mon Dec 17, 2012 12:44 am

is this under development? i tried it but it seems the error is with the zoneid and i can not figuret out how to fix it

User avatar
lisa
Posts: 8332
Joined: Tue Nov 09, 2010 11:46 pm
Location: Australia

Re: Automatically created waypointfiles

#39 Post by lisa » Mon Dec 17, 2012 1:04 am

AngelDrago wrote:is this under development? i tried it but it seems the error is with the zoneid and i can not figuret out how to fix it
the last post was 10 months ago, safe to stay it's time has passed, so yeah some things might need updating to get it to work again.

it isn't the same error someone else posted is it, that would be just sad if it is because a solution was also posted for it....
trias wrote:I've tried to test MiesterMans code, but when I start the recorder it starts ok but after a few seconds I'm getting errormessage:

10:38am - scripts\rom/bot.lua:465: onLoad error: ...cripts/rom/userfunctions/use
rfunction_HPRecorder.lua:21: attempt to call global 'getZoneID' (a nil value)


It seems to do something about ZoneID.
Remember no matter you do in life to always have a little fun while you are at it ;)

wiki here http://www.solarstrike.net/wiki/index.php?title=Manual

User avatar
botje
Posts: 656
Joined: Wed Oct 27, 2010 7:17 am

Re: Automatically created waypointfiles

#40 Post by botje » Mon Dec 17, 2012 3:32 am

some one should fix this up, this is awesome :P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests